Opening thema "Wij zijn kleurenkunstenaars"

Afgelopen maandag was de opening van het nieuwe thema van de onderbouw. De kinderen werden door juf Marcella geroepen en opgehaald. Er liep namelijk een meneer (onze collega Daniël) in het Atrium die een beetje in paniek was en die wilde graag dat alle kleuters hem kwamen helpen. Het bleek Jean Pierre de kunstenaar te zijn. Toen ze daar aankwamen en gingen zitten was hij aan het schilderen. Jean Pierre vertelde dat hij een prachtige opdracht had gekregen. Hij was gevraagd 100 kunstwerken te maken passend bij het thema Gi-ga groen. Dat wil hij heel graag doen maar de kunstwerken moeten al over 4 weken klaar zijn! Dat gaat hem nooit lukken in zijn eentje! Hij vroeg of wij hem kunnen helpen met het maken van kunstwerken. Nou dat willen wij natuurlijk wel. Van de kunstenaar kregen wij een emmer klei en vier kleuren verf: geel, blauw, rood en wit.  
Dat was grappig want het thema is giga groen....Hoe gaan we dat nu doen? 

Deze week stond dan ook in het teken van het experimenteren met kleuren mengen? Wanneer krijg je groen? wat moet je mengen om oranje te krijgen of paars? En wanneer wordt een kleur lichter?

Ook hebben we al een beetje gekeken wat er bij een atelier past. Wat doe je daar en wat vind je daar?

Hier gaan we volgende week mee verder. Oh en dat ding waar de schilderijen op staan...heeft een dierennaam?...We dachten eerst een giraffe omdat de stok die erin zit omhoog kan als de nek maar nee het is een....Jaaaa... een EZEL! We moesten er wel een beetje om lachen maar ze hebben het vast onthouden. 

Daan 3 Daan 3
Daan 2 Daan 2
Daan 1 Daan 1